11/22/2007

Vad blir det för mat?

Det känns givet att mitt första inlägg här blir ett mat-tips. Förhoppningsvis ett återkommande inslag... Jag älskar mat och jag älskar verkligen matbloggar, min favorit är utan tvekan Pittsburgh Needs Eated. Herregud, den där kvinnan på cellon, fan vad hon bakar! Dock har jag inte prövat något av recepten än, jag brukar mest så att säga "äta mig mätt på bilderna" som det heter. Ett tips till alla svältande fattiga studenter där ute!

Det här åt jag till lunch idag:
"Jaha och vad fan ska det där föreställa?" tänker ni efter att ha matats med Cello-kvinnans lite mer aptiteggande bilder. Jo detta mina vänner, så här dagen före löning är vad jag kunde vaska ut ur min kyl och förvandla till rykande mat. Det blev riktigt gott också kan jag meddela! Receptet är som följer, om ni vill testa själva (eeh):

1 litet huvud av blomkål (ekologiskt)
2 ledsna morötter (ekologiska)
1 buljongtärning (ekologisk)
Vatten
"Ett ös av linser" (ekologiska)
"Det sista i Quinoa påsen, litet ös" (ekologiskt...märker ni trenden?)
Lite kryddor efter behag; peppar, timjan tog jag (inget salt behövs)

Koka ihop allt tills det är mjukt och härligt. Tappa upp i en djup skål och ät! För att inte bränna livet ur min stackars tunga (soppor har en tendens att göra det) skvätte jag i lite kall sojamjölk. Gott det också! Till efterrätt tog jag mig en visuell "Mountain Meadow Chocolate Fudge Cake". Så testa nu mina vänner!

Dagens matlagnings soundtrack: Beirut "In the Mausoleum"

Inga kommentarer: